Maria Amanatidou

books, stories, travels

Ημερολόγιο κατασκήνωσης από τις Rountes Fountes

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για την φίλη μου Βερόνικα και τις Rountes Fountes. Η Βερόνικα Παλαιοκρασά είναι μια απίθανη τύπισσά που γνώρισα πριν μερικά χρόνια σε ένα workshop βιβλιοδεσίας σε ένα μαγικό παραδοσιακό βιβλιοδετείο στη Θεσσαλονίκη. Θα μου πεις τι δουλειά είχες μανδάμ εσύ σε ένα βιβλιοδετείο; Αυτό είναι άλλη ιστορία αλλά μπορώ να πω πως γνώρισα υπέροχους ανθρώπους και ήπιαμε ωραία κρασάκια. Η Βερόνικα που λες είναι μια πολύ δημιουργική γυναίκα που έχει φτιάξει ένα blog κι έναν χώρο που λέγεται Rountes Fountes. Μια μέρα μου εξήγησε από που βγήκε το όνομα κι έτσι κατάλαβα γιατί βάζει μικρές φουντίτσες σε όλες σχεδόν τις δημιουργίες της. Φτιάχνει ωραία πράγματα, μαγειρεύει μαγικά και γενικά είναι ο τύπος της γυναίκας που θέλεις στη ζωή σου γιατί είναι ακομπλεξάριστη, ειλικρινής και περιποιητική. Όλα αυτά τα ανακάλυψα τον τελευταίο χρόνο που κάνουμε παρέα και έχουμε συνεργαστεί σε ένα project της για το οποίο δεν θα σας μιλήσω σήμερα για να μη σας μπερδέψω. 

Θα σας μιλήσω για το τετράδιο κατασκήνωσης, ημερολόγιο κατασκήνωσης ή όπως το ονομάζει Well Camp Journal. Το έφτιαξε με τα χέρια της και πίστεψε με το μελέτησε πάρα πολύ καλά πριν το φτιάξει.  Η ιδέα της ήρθε όταν τα δικά της παιδιά πήγαν στην κατασκήνωση κι έτσι σχεδίασε το Well Camp Journal, ένα τετράδιο κατασκήνωσης ή σημειωματάριο ή ημερολόγιο, όπως θέλεις μπορείς να το πεις γιατί είναι λίγο από όλα.

“Στο Well Camp Journal το παιδί μπορεί να γράψει τις ιστορίες του, να ζωγραφίσει, να κρατήσει τις επαφές από τους καινούργιους φίλους του. Μπορεί να ζωγραφίσει την σέλφι του και να παίξει τρίλιζα. Μπορεί να καταγράφει τα κέφια του μάγειρα ανάλογα με το καθημερινό μενού ή να φτιάξει μια ιστορία με τους δικούς του ήρωες. Μπορεί να αποθηκεύσει την πιο αστεία στιγμή που δεν θα θέλει να ξεχάσει ποτέ και χίλια δυο άλλα!”

Δεν θα σας πω περισσότερα για αυτό το τετράδιο , αλλά θα μοιραστώ μαζί σας αυτό που μου άρεσε πιο πολύ, όταν το έπιασα στα χέρια. Το βασικό, ότι είναι φτιαγμένο με αγάπη αλλά και φροντίδα και το δεύτερο ότι περιέχει τα Well Camp Stickers, 96 φατσούλες emoji, ειδικά σχεδιασμένες για την κάθε μέρα της κατασκήνωσης.  Όλα τα συναισθήματα είναι αποδεκτά και όλα έχουν την φατσούλα τους ανάλογα με τα κέφια της ημέρας. 

 

Μπορείς να το παραγγείλεις εδώ : www.rountesfountes.gr

  • First be a woman | Maria Amanatidou | TEDxUniversityofMacedonia
  • Μανιφέστο
  • Ιστορίες για τα μπάζα -Μαρία Αμανατίδου, ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ
  • Στους αμπελώνες της Νάουσας
  • Η κα Callas, αποβιβάστηκε
  • His name is Freud